Leopold Meensalu, Malle Järvan, Ants Linnamägi, Gundo-Feliks Roosve, Venda Virit
Raamatus käsitletakse köögiviljataimede bioloogilisi ja morfoloogilisi iseärasusi, nõudeid kasvutingimuste suhtes, viljelemise agrotehnoloogiat, samuti köögiviljade säilitamist ja lihtsamaid töötlemisviise. Põhjalikumalt valgustatakse köögiviljade suurtootmise tehnoloogiat nii avamaal kui ka katmikalal. Samuti antakse juhtnööre katsete korraldamise ning uute agrotehnoloogiliste võtete juurutamise metoodikast.
Raamat on mõeldud õpikuks põllumajandustehnikumide aianduse ja agronoomia eriala õpilastele, võib aga olla kasulik ka köögiviljanduse spetsialistidele, samuti harrastusaednikele ning kõigile asjast huvitatuile.
Köögiviljakultuuride botaaniliste nimede puhul on konsulteeritud Eesti NSV Teaduste Akadeemia Zooloogia ja Botaanika Instituudi botaanikasektori ning Tartu Riikliku Ülikooli taimesüstemaatika ja geobotaanika kateedri töötajatega.
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.