Retseptisari “Soolatera”
Pirukate küpsetamine on üks paljudest väärikatest köögitoimingutest. Erinevatel rahvustel on küll oma traditsioonid, ent piruka põhiolemus jääb siiski alati samaks. See on õige taina ja täidise täiuslik harmoonia. Muredad tainad sobivad paremini suurte pirukate põhjaks, leht- ja pärmitainas seevastu aga paremini väikeste pirukate valmistamiseks. Mõistagi võib neid omavahel ka südametunnistuse piinadeta vahetada, st erinevaid tainaid ja täidiseid kombineerides võid saada sootuks uue, ja mis peaasi – maitsva elamuse!
Olen küll pakkunud pirukate puhul välja küpsetustemperatuurid ja -ajad, aga tegelikult on ahjud väga erinevad. Loodetavasti oled oma ahjuga sõber, tunned tema iseärasusi ja olenemata sellest, kas soojus tekib elektri, gaasi, halupuude või mõne muu kütuse abiga, on piruka õnnestumine igal juhul garanteeritud. – Martti Koppel
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.