50 retsepti spetsiaalselt selle raamatu jaoks. Pildid Hans Joachim Döbbelinilt.
Kui jutt on õllest, läheb asi tõsiseks. Küllap ei küta ükski jook maamunal meeli niivõrd kiiresti üles ega jahuta meeli nõnda kähku maha, kui seda teeb õlu. Õlut on pruulitud 8000 aastat, maailmas juuakse aastas üle 800 hektoliitri kesvamärjukest, millest Saksamaal tarbitakse ära umbes 120 miljonit. Baierimaal kuulub õlu põhitoiduainete hulka. Aga õllehinna tõstmine lööb suuremaid laineid kui mistahes muude maksude tõstmine. Õlut on loendamatuid sorte ja liike. Iga piirkond väidab kaljukindlalt, et just nende õlu on parim. Westfalen hüüab Baieri õlut pilkavalt “lastelõbustusveeks”, sest see on nende meelest liiga lahja ja magus. Baierlased aga kõnelevad põlastaval toonil “preisikannust”, kui juttu tuleb Põhja-Saksamaa väikestest õlleklaasidest. Kõigil on õigus oma arvamusele, aga lõppkokkuvõttes on palju häid ja väga häid õllesorte ja igal piirkonnal on oma “firmaõlu”. /—/
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.