900 retsepti argitoitudest piduroogadeni
Küllap olete teiegi tähele pannud, kuidas eestlane muutub aastaaegade rütmis. Suvel oleme suhtlemisaltid ja seltskondlikud, talvel aga vaikivamad ja tõsisemad. Kõige muu hulgas muudavad aastaajad ka meie suhtumist söögisse.
Just sellest lähtudes ongi see teistest mõneti erinev söögiraamat jagatud neljaks suureks, aastaaegade nimetusi kandvaks osaks. Talve tähtsündmused on jõulud ja aastavahetus, millele paratamatult järgneb söögipattude kahetsemise aega koos nõuannetega endise vormi saavutamiseks. Kevad toob lisaks lihavõttele ka sünnipäevade kõrghooaja. Suvi pakub piknikke ja kodumaised marju, sügis aga seente ja köögiviljade küllust. Nimetatute vahele jääb veel hulgaliselt huvitavaid teemasid, mille kohta annavad täpsemat teavet kogunisti kaks sisujuhti – peatükkide sisukord raamatu alguses ja tähestikuline aineregister raamatu lõpus.
Roogade valikul on peatähelepanu pööratud valmistamise hõlpsusele ja tervislikkusele. Küllap hindab lugeja ka seda, et kõik raamatu 900 retsepti on varustatud nii väikese kommentaariga kui ka üksikasjaliku valmistamisjuhisega. Ka suurtes üldteemades on käsitletavaid toiduaineid vaadeldud põhjalikult säilitamise, käsitsemise ja erinevate kuumtöötlemisviiside aspektis.
Autor ise arvab oma raamatu kohta nii: “… olen roogade valmistamisjuhised pannud kirja äärmiselt põhjalikult ja koostanud kogu raamatu nii, et täna-homme koduseinte vahelt uude pesasse lendaja saaks ainult selle abil hakkama nii pere igapäevase toidulaua kui ka piduroogadega. See aga ei tähenda, et pikema staažiga köögikuningad ei leiaks siit endale midagi uut, põnevat ja senitundmatut. Otsige ja lehitsege – ning te ei pettu!”
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.