Bioloogiline väärtus
Sordid ja agrotehnika
Kahjurid ja haigused
Säilitamine
Külmad ja soojad toidud
Küpsetised ja pannkoogid
Joogid ja hoidised
Porgand rahvameditsiinis
Porgand on üks tähtsamaid köögivilju.
Porgandi eriline väärtus seisneb selles, et ta sisaldab külluslikult karotiini, millest organismis tekib A-vitamiin. Juurviljades leidub ka teisi vitamiine, rohkesti suhkruid ning vajalikke mineraalaineid ja mikroelemente.
Peale selle sisaldub juurviljades, lehtedes ja seemnetes rohkesti bioloogiliselt aktiivseid ühendeid.
Koduaedades on porgand üks levinum köögivili.
Katteloori kasutamine võimaldab saada kahjuritest rikkumata porgandeid ilma mürkkemikaalideta.
Käesolevas raamatus käsitletakse porgandi kasvatamist koduaias, säilitamist ja kasutamist, kirjeldatakse porgandikahjureid ja -haigusi, tutvustatakse paljusid porgandisorte.
Suure osa raamatust moodustavad porganditoitude retseptid.
Paljud neist olen ise koostanud. Inspiratsiooni selleks on andnud ka minu ema Kehtna Kodumajanduskooli konspektid.
Retseptide koostamisel ja kohandamisel on silmas peetud praktilisust ja lihtsust. Kõikide raamatusse kogutud retseptide järgi olen ise toite valmistanud ning maitsjad on need heaks kiitnud.
– Malle Järvan
Sari: Maalehe Raamat
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.