Teraviljaroogi võiks rühmitada kasutatud vilja- või ka roaliigi järgi. Selles raamatus on võetud peatükkideks jagamise aluseks kindel teraviljatoode, milleks võib olla kas haju, tangud-kruubid või helbed. Taoline põhimõte annab toiduvalmistajale hea võimaluse asendada retseptis pakutud vili meeldivama või sobivamaga.
Meie oma põliste viljade – nisu, rukki, kaera ja odra – kõrval on retseptides kasutatud tatart, hirssi, maisi ja riisi. Kõigi loetletud viljade kohta on antud ka lühike kirjeldus liigi erilistest omadustest. Tutvustatakse ka eksootilisemaid teravilju, nagu speltanisu, kamut, amarant, kinoa ja triticale, millest enamik on nüüdseks meilgi kättesaadavad.
Eraldi peatükis kirjeldatakse lihtsat ja tervislikku meetodit tervete viljaterade töötlemiseks ja roogades kasutamiseks. Räägitakse ka idandite tervislikkusest ning õpetatakse nii teksti kui ka fotode abil nisuidandite ja -orase kasvatamist. Samuti selgitatakse tsöliaakia ja teraviljaallergia põhiolemust ja erinevusi.
Sari: 100 rooga
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.