Näitan 61–80 tulemust 134-st

“Maaköök”

Kas mäletad veel lapsepõlveaegseid õhtusööke maal: värskelt suitsutatud kala, kodus küpsetatud saia, omatehtud moose-küpsiseid-kooke ja seda, kuidas kogu pere köögilaua taga kokku sai? Just sellise pildi manab silme ette Jocasta Innesi klassikaks kujunenud raamat. Kuidas valmistada kodus juustu ja võid, vorsti ja aedviljahoidiseid; kuidas meisterdada plekist küpsisekarbist suitsutuskarp ja kohe liha või kala suitsutada; kuidas […]

21.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Magustoidud kaalulangetajale. Maiusta targalt”

Lihtne on endale öelda, et liigsetest kilodest tuleb vabaneda. Raskem aga seda teostada, sest aeg-ajalt tekib meil kõigil soov maiustada. Tihti otsustakse esimese ettejuhtuva maiuse kasuks, mille tulemusel veresuhkru tasakaal häiritakse ning lõpptulemuseks on see, et valed valikud ei anna oodatud tulemust. See, mis alguses tundus lihtne, on korraga muutunud raskeks. Kaalulangetamine ei pea olema […]

9.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Mahlad. Värskendavad, puhastavad ja tervendavad”

Väsinud ja tuhm nahk? Uneprobleemid? Stress? Peatu. Puhastu. Ja taaskäivita oma organism! Raamatus on 50 retsepti, mille järgi valmistatud maitsvad ja toitvad mahlad mõjuvad kehale ja vaimule kosutavalt. Toitumiseksperdid jagavad ka kasulikku informatsiooni tervenemise ja mahlade kohta nii neile, kes plaanivad järgida ranget puhastumisprogrammi, kui ka neile, kes tahavad puu- ja köögiviljade tarbimist suurendada.

3.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Maitseleksikon”

Vali toidu kõrvale sobiv jook! Mida pakkuda joogiks, kui serveerite kapsast? Või ahvenat? Või hoopis šokolaadimagustoitu? Maitseleksikon juhatab, kuidas erinevad road ja joogid ühendada õnnestunud maitsetervikuks. Joogisoovitused ligi 600le erinevale roale. Toidu ja joogi sobitamise põhireeglid, info olulisemate veini- ja õlleliikide kohta. Indeks, millest leiate üle 500 erineva veini, õlle ja kange alkoholi. Kõikidele hea […]

3.90
Kiirvaade
Lisa korvi
Maitseraamat

“Maitseraamat”

See õhuke raamat, mida te käes hoiate, avardab meie teadmisi maitsetest. Igal aistingul on füsioloogiline põhjus. Kui teame, kuidas maitseb mõru ja magus, naudime mõru ja magusat natuke uutmoodi kui enne. See teadmine meid maitsete kogemisel eriti ei sega. Pigem vastupidi, meil tekib võimalus sõpradega maitsekogemuse üle arutleda. Maitse laiemas tähenduses nii ilmselt kujunebki. Jah, […]

5.25
Kiirvaade
Lisa korvi

“Maitsetaimed terviseks ja aednikule rõõmuks”

Aive Luigela uues raamatus räägitakse maitsetaimede olemusest ja ajaloost, nende rollist inimese elus ja mõjust meie tervisele. Autor on raamatusse kogunud oma soovitused ja kogemused sellest, kuidas meie kliimas maitsetaimlat rajada, kus neid taimi veel võib kasvatada, mismoodi hooldada ja kasutada. Lisaks on veel mitmesuguseid äraproovitud retsepte, et suunata ja julgustada erinevaid maitsetaimi oma igapäevases […]

14.90
Kiirvaade
Lisa korvi
Maiuspalu lordide laualt. Inglismaa. Šotimaa. Iirimaa

“Maiuspalu lordide laualt. Inglismaa. Šotimaa. Iirimaa”

Te hoiate käes kokaraamatut, mis sisaldab Inglise, Šoti ja Iiri retsepte. Kahtlemata moodustavad rahvusroad ühe osa rahvuslikust omapärast – meie ettekujutus inglastest, šotlastest ja iirlastest poleks kaugeltki täielik, kui me ei teaks, mida nad söövad ja kuidas. Aga enne pidulauda istumist meenutaksime ehk veel kord, mille poolest Briti saared on tuntuks saanud. Kindlasti on igaühel […]

4.50
Kiirvaade
Lisa korvi
Marineerimine. Hapendamine. Soolamine

“Marineerimine. Hapendamine. Soolamine”

Maitsvate hoidiste retseptid pärinevad meie ja lõunanaabrite põlvest põlve pärandatud retseptivaramust, on heas kooskõlas meie traditsioonidega ja pakuvad toredat lisa igaühe parimatele perekonnaretseptidele: kurkide marineerimine, hapendamine, soolamine, küüslaugu ja porrusibula marineerimine, hapuoblika ja maitserohelise soolamine, tomatite, seente, kabatšokkide, kõrvitsate sissetegemine, kapsa hapendamine ja marineerimine ning teiste puhtast loodusest saadud viljade hoidistamine. Ise tehtud, hästi tehtud!

4.99
Kiirvaade
Lisa korvi

“Minu India köök. Traditsioonid uudses võtmes”

Maagilised vürtsipulbrid, särtsakad ja naljaka kujuga kuivatatud vürtsid, häälekalt plumpsuvad kastrulid, aromaatsed lõhnad, värvikad toidud … see on see, mis iseloomustab võrratut kodus valmistatud India toitu. Selles raamatus juhib Nitisha Patel lugeja läbi lõputu vürtside maailma, et mõista, kuidas igaüks neist toidu maitset mõjutab ja kuidas need eri roogades üksteist täiendavad. See lollikindlate India retseptide […]

19.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Mitte ainult hummusest. Taimetoite araabia maadest”

Järjest rohkem on poeriiulitel toidu- ja maitseaineid, mis lausa kutsuvad köögirännakutele. Araabia toite tutvustavaid algupäraseid kokaraamatuid eesti keeles peaaegu ei ole. Liis Sillaste-Toots ja Anniina Ljokkoi kokaraamatus, mis on pühendatud araabia maade taimetoitudele, kajastuvad Liisi kogemused araabia sõpradega koos kokkamisest ning Anniina teadmised täisväärtuslikust taimsest toitumisest. Lisaks on Liisilt täiendavat teavet araabia toidukultuuri ajaloost ja […]

9.90
Kiirvaade
Lisa korvi
Müslid

“Müslid”

Valmista ise oma müsli! Kroonine kokaraamat. Taskuformaat

0.25
Kiirvaade
Lisa korvi
Nii meil jõulud tuppa toodi ees

“Nii meil jõulud tuppa toodi”

Kas teadsite, kus ja millal kuulutati jõulud esimest korda ametlikult pühaks? Kuidas tähistasid jõule vanade eestlased? Millal joonistati esimene jõulukaart ja toodi tuppa esimene jõulupuu? Mida sobib panna jõululauale? – neile ja paljudele teistele jõuludega seonduvatele küsimustele leiate vastuse sellest raamatust. Autor juhib lugeja haaravalt läbi jõulude ajaloo, lükkides jutustusse omaenda jõulumälestusi ja – elamusi. […]

13.99
Kiirvaade
Lisa korvi

“Õie- ja ürdiliköörid”

Keemiku haridusega kogenud viinameister Rita Vitt teeb oma Saksamaal Schwarzwaldis asuvas Brunnenhofi mahetalus juba üle 20 aasta likööre, mille retseptides ta sobitab kokku nii õite kui ürtide lõhna- ja maitsenüansse. Hõrgud, osalt ka eriskummalised kombinatsioonid pakuvad igale liköörinautijale uusi maitseelamusi, kehutades huvilist argiste loodusandidega loominguliselt ümber käima. Retseptides on lähteained antud 1 ja 5 liitri […]

16.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Õunaraamat. Soolane. Magus. Hoidised. Joogid”

Meile nii hästi tuttav õun on väärtuslik, toitainetest ja vitamiinidest pungil vili, millel on ka kulinaarselt lugematul hulgal võimalusi erinevates toitudes kasutamiseks. Siinkohal ei pea ma silmas pelgalt kaneelist õunakooki, vaid tegelikult leiab õunale palju põnevaid kasutusvõimalusi lisaks kookidele erinevates soolastes toitudes alates salatitest kuni jõulupraadideni välja. Õun aitab magushapu maitsega mitmeid roogi ilmestada ja […]

23.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Pähkliraamat”

Sellesse nostalgiahõngulisse retseptiraamatusse kogutud 60 retsepti on pärit vanadest naisteajakirjadest. Igas retseptis on kasutatud mingit pähklisorti. Omaaegsed retseptid ja soovitused on läbiproovimise käigus kohati päris tublisti kaasaajastatud. Kuna kalori- ja süsivesikute rohke pähkel on see, mida täna me ehk pisut ettevaatlikumalt pruugime, siis lisaks pähklihõrgutistele leiab siit ka kasutatud pähklisortide tutvustuse ja koostised. Need lõhnad, […]

6.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Paleo toitumine”

Ardi Ravalepiku kirjutamisstiil on muhe, infotihe ja motiveeriv. Ta ei veena, vaid selgitab toitumise paljudele teadmata tõdesid lihtsas, huvitavas ja igale vanusele arusaadavas keeles. Lisaks käivad autori sõnad ja teod käsikäes: Ardi ise on paleodieedi abil võitnud psoriaasi, mis annab raamatule erilise veenvuse. Raamatu tõeliseks pärliks on aga enam kui 100 lehekülge tervislikke ja inspireerivaid […]

14.90
Kiirvaade
Lisa korvi

“Pannikana. Retseptide kuldsari”

Maitseid maailmast Pannil on kana võimalik valmistada väga mitmel erilisel moel – need on ahvatlevad, tõeliselt maagilised kulinaarsed teosed, mida on võimalus tänu vürtsidele, suurepärastele kastmetele ja teistele lisanditele eriliselt ja isuäratavalt serveerida. Tule koos meiega kulinaarsele reisile ning proovi klassikalisi ja uusi maitsvaid roogi. Praetud või hautatud liha lõhnale ei suuda vastu panna ei […]

5.90
Kiirvaade
Lisa korvi
Pannkoogid. Väikesed pannkoogid ja krepid

“Pannkoogid. Väikesed pannkoogid ja krepid”

Kõigile tuntud pannkoogid on imelihtsad. Kõik oskavad neid teha, pole vaja palju aega ega suuremat pingutust. Veidi fantaasiat kasutades saab pannkoogitainast ja täidiseid lõputult muuta. Pannkooke võib kasutada igasugustes eri vormides: mandli-rabarberipurukookideks, kohupiima-purukoogiks või šokolaadikoogiks. Pannkoogid on meeldivalt juhendi- ja õpetusevabad. Pole hullu, kui üht või teist ainet veidi valesti mõõdad, aga ära kunagi vanillijäätise […]

3.99
Kiirvaade
Lisa korvi

“Parimad palad valgest kalast”

Valge kala mõiste alla mahub õige palju kalu meilt ja mujalt, nii suuremaid kui ka väikseimaid. Näiteks koduvetest tuttavad räim ja heeringas, ahven ja haug, koha ja siig, aga ka mujalt pärit kalad, nagu paltus või klaarsäga. Enamikus roogades ei peagi kasutama just konkreetset kala, vaid võib lähtuda käesolevast püügihooajast või maitse-eelistusest. Valge kala on […]

15.90
Kiirvaade
Lisa korvi
Peakokkade pärlid

“Peakokkade pärlid”

Retseptiraamatus on toodud valik Eesti tuntumate restoranide retsepte ja restoranide aadressid. Retseptikogumik

3.90
Kiirvaade
Lisa korvi