“Piibliaja toidud. Kokaraamat”
Selle raamatu idee sai alguse huvist Piibli vastu rohkem kui nelikümmend aastat tagasi. Raamatu valmimiseks kulus omakorda kakskümmend aastat kogemusi toiduäris ja mitu aastat faktide kogumist. Andmeid kogudes kontrollisime ka viimaseid toitlusuuringuid. Sai ilmselgeks, et paljud antiiksed toidud on väga toitvad. Võib küsida: “Kui oleme nõus sellega, et “viljakas poolkaar” on valitud inimese arenguks, võib […]
“Porgand aias ja köögis”
Bioloogiline väärtus Sordid ja agrotehnika Kahjurid ja haigused Säilitamine Külmad ja soojad toidud Küpsetised ja pannkoogid Joogid ja hoidised Porgand rahvameditsiinis Porgand on üks tähtsamaid köögivilju. Porgandi eriline väärtus seisneb selles, et ta sisaldab külluslikult karotiini, millest organismis tekib A-vitamiin. Juurviljades leidub ka teisi vitamiine, rohkesti suhkruid ning vajalikke mineraalaineid ja mikroelemente. Peale selle sisaldub […]
“Praktiline perenaine”
Maitsvat ja tervislikku teie söögilauale Isetehtud õunamoos on parim, teist sellist mujalt ei leia. Talve ilma vanaema marineeritud kabatšokkideta ei kujuta ettegi. Ja kalad tarretises, mille naabrinaine igal pidupäeval lauale võlub, viivad keele alla. Kostustes hoidistes on tunda südamesoojust. Kodus valmistatud roal on oma hõng. Oma aiast korjatud saagil on kõige parem maitse. Me ei […]
“Prantsuse köök”
Paljude kokaraamatute autor Linda Petti tutvustab seekord eesti perenaistele maailmakuulsat prantsuse kööki. Siin on hulganisti retsepte, mida saame oma kodumaal toiduvalmistamisel kasutada, aga ka selliseid, mis pakuvad ainult lugemisrõõmu. Neistki on kindlasti kasu, sest originaalsed prantsuskeelsed toidunimetused aitavad prantsuse toidusedelis orienteeruda neil õnnelikel, kel on võimalus reisida Euroopa südamesse. – Toimetus
“Pühapäeva kokaraamat. Perekondlike lõunate lemmikroad koos valitud jookidega”
“Toidul on imeline omadus inimesi ühendada ja selleks, et pere ja sõbrad ühise söögilaua juurde kokku kutsuda, pole vaja palju. Olen siia raamatusse kokku kogunud retseptid, mis pakuvad maitseelamusi, kuid mille valmistamiseks ei kulu liiga palju vaeva ega energiat. Minu kaks poolt – nii gurmaanlik nautleja kui ka ajasäästlik laisavõitu kodukokk on rahul olnud nii […]
“Puuviljade ja marjade säilitamine: mahlad, moosid, kompotid”
Käesolev raamat kirjeldab erinevaid meetodeid puuviljade ja marjade töötlemiseks ning pakub igaks toiminguks arvukalt retsepte. Need retseptid pole mitte üksnes juhendiks, vaid peaksid andma innustust luua marmelaade ja kompotte täiesti oma ettekujutuse kohaselt.
“Raamat juustust”
75 pikantset retsepti kogu maailmast koos Hans Joachim Döbbelini fotodega.
“Räimetoidud”
Raamat annab juhendeid räime töötlemiseks, soolamiseks, marineerimiseks ja koduseks suitsutamiseks. Rohkesti on retsepte suupiste, suppide, pirukate jm valmistamiseks räimest. Raamat perenaistele.
“Reipaks ja saledaks”
“Reipaks ja saledaks toitainete eraldamis- ja veregrupidieediga” 3 kilo kümne päevaga. Veregrupi- ja toitainete eraldamise dieet. Üle 80 toiduretsepti kõikidele veregruppidele. Soodsaim teie figuurile – toitainete eraldamise ja veregrupi ühenddieet. Selle ühenddieediga saavutate parimaid tulemusi. Ükski teine toitumisviis ei sobi teie organismile paremini. Raamat selgitab lihtsal viisil ühenddieedi põhitõdesid ja sisaldab retsepte ning toiduainete tabelit. […]
“Royal Marsdeni haigla kokaraamat vähihaigetele”
Vähiravi ajaks ja ravijärgseks perioodiks mõeldud toitvate roogade retseptid Raamatule on teinud kaastööd tunnustatud kokad ja kokaraamatute autorid, kaasa arvatud Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers ja Rick Stein. Vähk diagnoositakse ühel inimesel kolmest. Selline uudis muudab kogu elu ja toob kaasa palju psühholoogilisi, emotsionaalseid ja kehalisi väljakutseid, sealhulgas muutused kehakaalus, söögiisus ja neelamisvõimes, samuti […]
“Säästlikult ja suupäraselt”
Telekokk ja paljude hinnatud kokaraamatute autor Maire Suitsu on oma uue raamatuga võtnud tõestada, et sissetulekute vähenemine ei pea sugugi tähendama üksluist ja vaest toidulauda. Oma väite tõestamiseks käib autor koos lugejaga läbi ühe tavalise kaubanduskeskuse toiduosakonna. Nii mõnestki riiulist soovitab ta säästuajal päris mööda minna. Teiste puhul annab nõu, mida võtta ja mida jätta, […]
“Sahver. Joogid”
Siirupid, kaljad, limonaadid, õlled, veinid, liköörid… Jookide maailm on lai ja avastamist väärt. Raamatu autorite Tuuli Mathiseni ja Martin Hansoni valikus on turgutavaid toonikuid, jahutavaid suvejooke, vürtsiseid talviseid soojendajaid, toitvaid nesteid, aga ka joovastavaid jooke. Kel tühjad jooginõud nõutult riiulil seismas, leiavad sellest raamatust kindlasti igale anumale sobiva sisu – ehk mõne vana tuttava, aga […]
“Sahver. Külmutamine, kuivatamine, pastöriseerimine… “
Treppoja Sahvri perenaine on kokku kogunud pea 60 lemmikhoidisteretsepti. Raamatust leiab nii pikaajaliseks säilitamiseks mõeldud hoidiseid, kuid ka neid, mille võib nädalavahetusel valmis teha ja siis paari nädala jooksul ära tarbida. Nii on perenaise elu argiõhtul kergem ning maitsev ja tervislik toit pere jaoks kogu aeg laual. Lisaks on raamatus ka 15 toiduretsepti, mida antud […]
“Salateid ja suupisteid”
Hea perenaine! Meie käime külas ja ka meil käivad külalised. Paraku ei võimalda praegune aeg mitte alati korraldada meile nii harjumuspäraseid hiilgavalt kuninglikke vastuvõtte. Üsna tihti tuleb piirduda lihtsamate suupistetega. Ja selles asjas tahabki meie retseptikogu olla Sulle väikeseks abimeheks. Siia raamatusse on koondatud hulganisti mitmesuguseid mõnusate suupistete retsepte meilt ja mujalt. Musta huumorina mõjuv […]
“Salatid aastaringselt. Retseptide kuldsari”
Maitseid maailmast Erilised, värvilised, mõnikord haruldased salatid on meeldivaks külaliseks meie toidulaual. Veel hiljuti ei olnud salatid nii olulised lisandid, kuid tänapäeval on kana, kala või juustuga valmistatud salatid huvitavaks suupisteks igal aastaajal. See raamat viib sind ekskursioonile hõrgutavate ja maitsvate salatite maailma maakera erinevates paikades. Populaarsete klassikaliste salatite kõrval, nagu Caprese (Itaalia mozarella ja […]
“Salatid ja mahlajoogid”
Sisukord: Ülevaade aed- ja puuviljadest. Aed- ja puuvilja töötlemine. Aed- ja puuvilja lauale andmine toorelt. Salatite lauale andmine ja kaunistamine. Salatikastmed. Toorsalatid. Segasalatid. Kokteilisalatid. Soojad salatid. Marinaadsalatid. Mahlajoogid. Puu- ja aedviljade toiteväärtus. Kirjandust.
“Salatid. Köögiviljapüreed. Ürdikastmed”
Maitsvate hoidiste retseptid pärinevad meie ja lõunanaabrite põlvest põlve pärandatud retseptivaramust, on heas kooskõlas meie traditsioonidega ja pakuvad toredat lisa igaühe parimatele perekonnaretseptidele: huvitavad salatid kurgist paprikast, ubadest, kapsast tomatid rabarberi, puuviljade, sibula ja kabatšokiga peediletšo ja peedisalatid pesto, Ungari salat ja marineeritud kõrvits seened, köögiviljaassortiid ja köögiviljasegud tšatnid ja püreed
“Salatid”
Minikokaraamat. Toorsalatid, kausisalatid, kokteilsalatid. Palju: tervislikke toorsalateid aed- ja puuviljast; toitvaid kausisalateid, kuhu võib segada keedetud köögivilja, seeni, mune, juustu, kala, liha, aga ka värsket puuvilja; kokteilsalateid, maitsvaid ja pidulikke; ja muudki huvitavat, ka eksootilist salatite kohta leiate siit raamatust. Taskuformaat
“Seened patta ja pannile”
Seenelkäik on nagu rahvuslik harrastus, mis meid seob. Hilissuvel ja sügisel on laupäeval ja pühapäeval maanteeääred autosid täis ning suurte korvidega tuuakse metsast seeni välja. Ei heiduta ka see, et nendega on pärast kodus paras jant: muudkui puhasta ja sorteeri, mis otse pannile, mis likku ja mida peab kupatama, mida marineerima ja mis läheb soola. […]
“Setost saarteni. Eesti perede lemmikretseptid”
Raamatusse “Setost saarteni“ on kokku kogutud retseptid, mille järgi Eesti kodudes on süüa tehtud minevikus ja tehakse ka nüüd. See on omamoodi Eesti kulinaarse rahvapärandi kogu, mis sisaldab mitte profikokkade või toidutoimetajate fantaasiaid, vaid retsepte, mille järgi Eesti kodudes tõepoolest süüa tehakse ja mis on kasutusel tegelikus elus. Nende hulgas on nii argiseid kui ka […]